Interview met Garincha

Een van onze deelnemers vertelt over zijn ervaringen bij Coffee Career

Hoe heb jij je stage bij Coffee Career tot dusver ervaren?

Aan het begin was het best ingewikkeld. Ik was het nog niet echt gewend om te werken. Bovendien was de horeca nog vrij nieuw voor me. Je krijgt daarbij ook te maken met hele verschillende mensen en dat is soms best lastig. Het kan ook best confronterend zijn om te werken met mensen die studeren, omdat ik zelf misschien graag wil had willen studeren.

Denk je dat je hier ervaring hebt opgedaan voor de toekomst en ben je daardoor zelfverzekerder?

Ja dat zeker! Ik heb geleerd dat niet alles dat moeilijk kan zijn, ook perse moeilijk is. In de horeca moet je best hard werken, dat geef ik eerlijk toe. Naarmate je dingen echter vaker doet, krijg je er routine in. Coffee Career is dus zeer leerzaam. Je verbetert hier je vaardigheden met klanten en dat kan je meenemen naar je toekomstige baan. Ook het samenwerken is heel leuk!

Heb je door de stage bij Coffee Career extra motivatie gekregen?

Ja! Ik ben me nu meer bewust de voldoening die werken je kan geven. Het voelt goed om je eigen geld te verdienen. Dat geeft je motivatie!

Wat vind je van de Leeuwenkuil?

Het is een kleine, maar ook een hele fijne omgeving. Het is fijn maar klein dus! Gewoon een lekker plekje om werkervaring op te doen.

Wat vind je van de begeleiding die je krijgt?

Heel goed! Alles wordt heel duidelijk uitgelegd. Maike doet enorm haar best om je met van alles te helpen.

Wat vind je van het concept?

Ik vind het concept echt heel goed. Je krijgt hier ook de kans om naar jezelf te kijken en hierdoor ga je nadenken over je toekomst. Wat vooral heel goed is, is dat wajongeren nu niet meer de hele dag thuis zitten.

Waar blinken wij in uit?

Jullie zijn er heel erg bij betrokken en dat is fijn! Jullie laten mensen zich speciaal voelen door middel van bijvoorbeeld een certificaat en een kleinigheidje. Daaruit blijkt dat jullie willen dat wij goed terecht komen. Het gehele project is eigenlijk goed. Studenten die wajongeren helpen, dat is toch prachtig!