Maike

‘Ik probeer iets goeds te doen voor deze jongeren, het is bevredigend werk’

Graag willen wij Maike in het zonnetje zetten. Zij is degene die de deelnemende jongeren elke dag op de werkvloer begeleidt. Maike is al zes jaar werkzaam in het P.C. Hoofthuis, waarvan drie jaar in onze coffee corner in de Leeuwenkuil. Ze geniet enorm van haar werk, of zo als ze zelf zegt:

Ik probeer iets goeds te doen voor deze jongeren, het is bevredigend werk’.

Vanaf haar zestiende was Maike al actief in de horeca. Ze heeft in het buitenland gewerkt in diverse horeca gelegenheden, maar ook als gids. Sinds ze weer in Nederland is, werkt ze met veel plezier op de Universiteit van Amsterdam. Elke dag begint ze vroeg met het maken van de broodjes en soep. Daarna vangt ze de stagiaires op in de Leeuwenkuil. Ze vindt het helemaal niet moeilijk om met de jongeren te werken, maar zelfs leuk! Ze zegt:

Het houdt me jong en het is erg verfrissend’.

De combinatie van de horeca en het werken met de jongeren is voor Maike ideaal. Vooral de Faculteit Geesteswetenschappen, waar de Leeuwenkuil zich bevindt, spreekt haar erg aan, omdat er veel mensen van verschillende afkomst komen.

Verder vindt ze het idee achter Coffee Career geweldig!

Ik vind dat er meer mensen op de wereld moeten zijn die deze jongeren helpen. Vroeger kregen ze helemaal geen kans en nu mogen zij ervaring op doen in de horeca. Dat is toch geweldig!’

Graag willen wij Maike enorm bedanken voor haar onvermoeibare inzet. We hopen dat ze nog heel wat jaren in de Leeuwenkuil blijft werken.