Dress for Success

Joey en Mitchell waren op bezoek bij Dress for Success

Stel je eens voor: je bent werkloos, komt rond van een uitkering en bent hard op zoek naar een baan. Helaas heb je de financiële middelen niet om een outfit aan te schaffen die je kunt dragen naar de sollicitaties die juist nu zo belangrijk zijn. Dit is waar Dress for Success om de hoek komt kijken; een vrijwilligersorganisatie die werkzoekenden aan kleding helpt die past bij de functie waarop ze solliciteren.

Ze bieden Coffee Career de kans de jongeren van hun stagetraject mee te nemen naar dit pakkenparadijs!

Het concept is prachtig; ze verschaffen representatieve sollicitatie kleding voor mensen met een uitkering of minimumloon. Op deze manier kunnen zij een optimale eerste indruk geven op het moment van binnenlopen bij het betreffende bedrijf. Dress for Success beschikt over tien verschillende winkels, verspreid over tien steden. Hier wordt de kleding, verkregen door middel van donaties, gratis(!) aangeboden. Daarnaast kan je er ook terecht voor advies op het gebied van geschikte (bedrijfs)kleding. Na het vinden van een baan kan je voor een tweede sessie langskomen, om een passende kledingset uit te zoeken die gedragen kan worden op de werkvloer.

Afgelopen week zijn wij zelf weer langs geweest bij Dress for Success. Ditmaal met Joey en Mitchell. Beiden hopen op de korte termijn een vaste baan te vinden: Mitchell mag hopelijk binnenkort op gesprek komen bij een verzorgingstehuis en ook Joey is van plan na Coffee Career snel aan het werk te gaan. Met een nieuw pak zouden de eerste stappen al gezet zijn!

De jongens hadden nog nooit een “echt” pak gehad en konden niet wachten de eerste stropdas te leren strikken.

De winkel, gelegen in Bos en Lommer, is ruim en beschikt over rijen met jurkjes, rokken, pantalons, jasjes, en andere mooie kledingstukken. Na even doorgesproken te hebben wat voor de jongens zelf in gedachten hadden – een pak, een volledige graag, liefst zwart en wit – ging vier man sterk op zoek naar passende outfits voor onze jongens. Met hulp en enthousiaste sturing van Joey en Mitchell werden overhemden gepast, blazers kreukvrij gestoomd en schoenen gestrikt. Na enkele jasjes en dasjes vergeleken te hebben kozen beide jongens zonder veel moeite het uiteindelijke pak: zwart en wit voor Joey, donkergrijs en lichtblauw voor Mitchell. Mitchell’s enige teleurstelling: de felgekleurde stropdas waar hij aan het begin van de dag al een oogje op had, paste niet mooi bij zijn hemelsblauwe hemd. Maar hij besloot dat hij dan maar snel een keer terug moest komen – wie weet dan mét baan!

Na nog wat foto’s van de jongens en hun outfits te hebben geschoten was het tijd om op te stappen; de volgende klant stond alweer voor de deur bij Dress for Success. Stralend liepen de jongens naar buiten, beide met een stapel kleding onder hun armen. Naast een ontzettend leuke dag gehad te hebben zijn ze nu ook voorzien van een mooie outfit voor hun komende sollicitatiegesprekken.

Ze zullen ongetwijfeld knallen!

Bedankt Dress for Success, voor deze geweldige ochtend en voor de mooie kleding! De outfits zijn zo goed bevallen dat ze de volgende dag in pak de koffie hebben geschonken.